Friday, 28 October 2011

sebab hubungan tidak kekal lama

1-MENIPU

     Jangan sskali anda menipu pasangan anda. Mungkin ada yang dapat menerimanya tetapi kepercayaan dan kesefahaman akan menurun. Dalam soal perhubungan, kepercayaan adalah amat penting untuk menghormati perasaan satu sama lain walaupun dalam hal yg remeh temeh.

2-HARAPAN DAN KEBEBASAN

     Sesetengah pasangan yang meletakkan harapan yang terlalu tinggi juga mampu meretakkan hubungan yang akan mengakibatkan kongkongan dalam ikatan. Walau dalam perkara yg x diketahui betul atau salah mampu meretakkannya. Kesan sampingan juga jika sseorg yg meletakkan harapan yg tinggi boleh mempercayai pasangannya dan mengabaikan kehendak pasangan. Ini memberi kesan buruk pd yg sukar SETIA bebas terbang mencari pasangan lain utk menghilangkan kekosaongan diri.

3-MENGUNGKITKAN HAL YANG LALU

     Sesetengah org begitu pantang kisah lama diungkit kembali. Kebanyakkannya lebih suka membuka kisah lama dengan kekasih lama dan kesilapan-kesilapan lama (tp agk2 la eykk kclapan yg lalu jgn cuba d ulg kembali) . Jagalah dan fahami perasaan antara satu sama lain.

4-BERBEZA PENDAPAT

     Pasangan yang berbeza pendapat bukanlah masalah besar dalam hal ini,tp bg yg tidak mahu mengalah boleh menyebabkan pergaduhan. Oleh itu, bertolak ansurlah dan open-minded terhadap pasangan anda.

5-STATUS YANG TINGGI
     Sesetengah orang tidak suka pasangan yang tidak sama taraf kerana tidak mahu pasangan melebihi dirinya atau terlalu kurang darjatnya. 
p/s : kalau da sayang, trime lah pasangan anda seadanya.

6-HAL2 YANG MENYAKITKAN HATI
     Banyak perkara yang boleh menyakitkan hati dengan pelbagai cara. Fahami perasaan pasangan anda, dan berfikir sebelum melakukan sesuatu agar tidak menyakiti sesiapa terutama orang yang anda sayangi. Jika ini berterusan berlaku, hubungan anda tidak terjamin selamanya.

7-KEHIDUPAN YANG SANGAT MENDESAK

     Hidup yang suka menyusahkan pasangan tanpa disedari. Jika anda merasakan anda telah diperlakukan begitu, maka jujurlah dengan pasangan anda dengan berterus terang. Mungkin pasangan anda akan lebih memahami. 

8-KAWAN2 DAN KELUARGA
     Hasutan kawan2 atau larangan keluarga kebiasaannya sukar dihalang. Oleh itu, berbaik lah dengan sesiapa sahaja.

hope u all enjoy ur reading.
gud lak ^^

No comments:

Post a Comment